About

Inspiration of Nature

MASCHA DE LANGE PHOTOGRAPHY

Mascha de Lange geboren (1967) en opgegroeid in Franeker een kleine stad in het noorden van het land, vlakbij de Waddenzee.

Sinds 1994 woonachtig in Kootstertille.

 

Van kleins af aan is zij altijd bezig geweest met details, kleur, vorm en structuur in alle facetten, met de natuur en dieren als grootste inspiratiebron.

Ze verzamelde beeld uit tijdschriften en boeken en fotografeerde waar ze door geinspireerd werd, vervolgens maakte ze hier moodboards(collages) van en creeerde op deze manier een eigen "nieuwe" wereld.

 

Het was al snel duidelijk dat ze een creatieve studie wilde gaan doen.

Ze ging naar de kunstacademie in Groningen en studeerde modevormgeving. (1989-1994). Daarnaast heeft ze veel verschillende cursussen en workshops gevolgd in alle facetten van de fotografie.

 

De interesse voor de natuur in al zijn vormen bleef aanwezig, ook tijdens haar studie en was dan ook de grootste inspiratiebron voor haar ontwerpen.

Na het afstuderen met een mode en tassencollectie in 1994, startte ze haar eigen tassen merk genaamd "Guelbags".

 

Op ongeveer hetzelfde moment is ze begonnen als manager bij een groot warenhuis. Na een aantal jaren was de combinatie tassenontwerper en manager niet meer te combineren en stopte ze met de tassen.

 

Vanaf 2008 tot 2016 weer in een creatieve functie als Visual Merchandischer Specialist en verantwoordelijk samen met een klein team voor de uitstraling van de display's/etalages en het winkelbeeld van 63 winkels. Begin 2016 raakte zij deze baan kwijt doordat het bedrijf falliet ging.

 

Dit was voor haar de kans om het roer om te gooien en dat te gaan doen waar haar hart ligt en waar ze gelukkig van word, in mei 2016 is zij gestart als fotograaf met haar eigen bedrijf.

 

Alles wat leeft, groeit en sterft heeft haar interesse.

De prachtige kleuren, structuren en vormen zijn alleen maar mogelijk in de natuur.

 

Fotografie geeft haar een gevoel van vrijheid en ontspanning om haar eigen beelden te maken en hiermee een nieuwe wereld te creeeren.

 

Haar werk wordt regelmatig geëxposeerd, daarnaast geeft ze met veel plezier workshops en kun je terecht voor fotoshoots in haar studio of op locatie.

 

Macro fotografie & Huisdieren fotografie is waar ze haar hart aan heeft verloren en is haar passie! Kijk voor meer info betreffende Huisdieren fotografie op haar andere website: www.inspirationofpets.nl

 

 

 

 

 

  

"Nature as inspiration"

Caught in image through photography

Copyright © 2007- 2017 Mascha de Lange Photography